Exportsäljare

Ystad, Purus ABPublicerad den 16 februari 2024
Sista ansökningsdag : Så snart som möjligt

Ansök

Purus AB är en av Skandinaviens ledande aktörer inom VVS. Koncernen arbetar inom fyra produktområden: Golvbrunnar och rännor, Inomhusavlopp, Rostfri Sanitet samt Rostfri Inredning. Purus ingår i en familjeägd koncern som kännetecknas av korta beslutsvägar, kundfokusering och en stark finansiell ställning. Tillverkning sker på 3 produktionsställen i Sverige och koncernen (BLS Industries) har idag säljbolag i Norden och England. Koncernens omsättning uppgår till ca 700 MSEK. Purus starka ställning på marknaden är ett resultat av pålitliga produkter, nytänkande och en av marknadens bästa kundsupport. Läs mer på www.purus.se/

Vi söker dig som tycker om att skapa affärer i Europa. Försäljningen är till stor del till OEM kunder samt via lokala partners, distributörer och agenter. Då vi jobbar med långsiktiga affärer kommer du självklart besöka våra kunder men även sköta mycket kontakter via mail och telefon. Arbetet omfattar till största del nykundsbearbetning men också att utveckla affären med våra befintliga kunder. Typiska arbetsuppgifter är att jobba med proaktiv försäljning, teknisk rådgivning, kalkyler, offerter, orderhantering och uppföljning. Du välkomnas in i ett team med 3 engagerade kollegor.

Europa är det huvudsakliga arbetsfältet men vilka marknader som kommer bli ditt fokus avgör vi utifrån dina språkkunskaper och egna preferenser.

Vi söker dig som:

  • har god teknisk förståelse
  • gymnasial utbildning med teknisk inriktning eller motsvarande
  • har några års erfarenhet av liknande roll med försäljning
  • är van vid affärssystem, CRM, MS Office och andra administrativa system
  • drivs av att skapa långsiktiga affärer med win-win
  • behärskar engelska och ytterligare ett språk; spanska, franska eller Italienska flytande i tal och skrift

Det är meriterande om du har arbetat inom samma eller likvärdig bransch. Har du exporterfarenhet och grundläggande kunskaper om exportregler, avtal, transporter och kostnadskalkyler ser vi det som ett plus. Vi ser gärna att du har en vana och förståelse att arbeta med olika kulturer.

Personliga egenskaper

För att trivas hos oss tror vi att det är viktigt att du trivs i en familjär miljö med stort kundfokus. Vi söker en positiv, självgående säljare som drivs av att göra nya affärer likväl som att vårda och utveckla våra befintliga. Du älskar att prata med kunder och har en förmåga att skapa långsiktiga kundrelationer. Arbetet ställer höga krav på kundvård och det är därför viktigt att du har hög initiativförmåga, är van att ta egna initiativ och ansvar för dina arbetsuppgifter, arbetar strukturerat och driver processer framåt. I teamet uppskattar vi engagerade, ansvarstagande och resultatorienterade lagspelare.

Vad erbjuder vi
För att trivas hos oss tror vi du är en prestigelös relationsbyggare som älskar att göra bra affärer för alla parter. Du har ett stort engagemang i alla uppgifter du tar dig an och har lätt för att strukturera och prioritera. Du tänker och agerar strategiskt och är en kommunikativ person som tillsammans med dina kollegor arbetar målinriktat. Du trivs med att skapa strukturer och effektiva flöden. Du räds inte utmaningar och utveckling.

Placeringsort Ystad.

Låter det intressant?

Bra! Sänd in din CV och svara på några frågor. För frågor om tjänsten kontakta Patrik Petersson patrik.petersson@pspartner.se eller Anna Petersson anna.petersson@pspartner.se. Sista ansökningsdag 3 mars 2024.

 


 

AnsökTipsa en vänAndra tjänster