Software Developer

Controls, Marine Jet Power ABPublicerad den 21 mars 2023
Sista ansökningsdag den 30 april 2023

Systemutvecklare till Marine Jet Power i Uppsala

Om Marine Jet Power Marine Jet Power är ett Uppsalabaserat företag med utländska kontor i USA, och Sydkorea. Företaget utvecklar, tillverkar och distribuerar vattenjetaggregat och styrsystem i världsklass för båtar såväl som fartyg i storlek mellan 7 och 100 meter och i effektspannet 300 kW till 15MW. Tillämpningarna sträcker sig från patrullbåtar, arbetsbåtar, passagerarfartyg till lyxjakter. De unika produkterna har stark global efterfrågan och företaget ser en stark tillväxt under de kommande åren. Se www.marinejetpower.com

Vill du vara en del av ett spännande globalt företag där det erbjuds möjlighet till personlig utveckling och där du får jobba med riktigt roliga utmaningar? Då bör du fortsätta läsa den här annonsen!

Om tjänsten. Du kommer att tillhöra teamet som arbetar med att utveckla och underhålla mjukvaran för MJPs styrsystem. Styrsystemet är hjärtat i installationen på ett fartyg och därför är det inte enbart vår vattenjet som skall övervakas och styras utan också annan hårdvara, alltifrån motorer till roder och pumpar som har interface mot vårt system. Det är således en tjänst som passar bra för någon som jobbat med olika typer av programmering och gärna i olika miljöer. I tillägg till vårt nuvarande arbete står MJP inför ett mycket spännande utvecklingssteg som innebär byggandet av nästa generation kontrollsystem.

Är du rätt för rollen så har du tidigare erfarenhet som systemutvecklare där du har jobbat med eller har intresse för olika miljöer såsom Linux, PLC och Embedded inom vilka MJP aktivt bedriver utveckling. Våra kunder bygger riktigt häftiga applikationer av våra produkter vilket vi alla på MJP sätter stort värde på. Uppskattar du marin ingenjörskonst och (marin)teknik är vi involverade i många spännande projekt där det finns möjlighet att påverka och bidra till slutproduktens utformande och prestanda.

Som person är du kommunikativ och har ett öppet tankesätt. På MJP är det viktigt att kunna vara flexibel och pragmatisk, samtidigt är det önskvärt att du har förmåga att på ett strukturerat sätt ta dig an arbetsuppgifter och vara väl förtrogen med hantverket som programmerare, dvs att arbeta från kundkrav till färdig verifiering av produkt och hur detta organiseras på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du trivs att arbeta tillsammans med kollegor för att gemensamt lösa problem och utmaningar. Vidare är du en lagspelare med god förmåga att bygga relationer med kollegor. Du trivs med att arbeta i en liten organisation där din insats påverkar. Du har en god förmåga att kunna plocka upp det viktiga i en diskussion för att sedan kunna leverera en konkret mjukvarufunktionalitet utifrån det.

I rollen som systemutvecklare ingår uppgifter som innefattar att kravställa funktionalitet, utforma arkitektur, utveckla styrsystemets funktioner, samt implementation och verifiering. Vid mer avancerad kundsupport så är det också vanligt att vår mjukvarukompetens behövs och därför förkommer även den typen av arbetsinslag i vardagen.

Som en självklar del i arbetsuppgifterna ingår också att säkerställa att systemet uppfyller säkerhetskrav samt regulatoriska marina klassningskrav, vilket ställer höga krav på relevant dokumentation.

Du kan engelska flytande i tal och skrift och det är meriterande om du behärskar svenska flytande.

Ansökan Vi ser mycket fram emot din ansökan som du skickar in till Andreas Krantz på MJP via e-post, andreas.krantz@marinejetpower.com. Finns det frågor och du hellre vill ringa så gör du det på telefonnummer 073-0700205.

Tipsa en vänDetaljer

Service technician

Marine Jet Power AB Publicerad den 9 mars 2023
Sista ansökningsdag : Ej angivet

Just nu söker vi en resande servicetekniker, som kommer att ingå i vårt svenska serviceteam och även den globala Marine Jet Power familjen. Arbetet omfattar ansvar för uppstart, service och underhåll av vattenjetaggregat hos kund. Tjänsten ställer höga krav på noggrannhet och professionalitet då vi är ytterst måna om att vårt servicearbete utförs med högsta kvalitet och säkerhet.

För att lyckas fullt ut med arbetsuppgifterna tror vi att du är en person som har goda kunskaper inom elektronik, hydraulik, mekanik och är serviceinriktad. Konkret jobbar vi med komplexa styrsystem då vi integrerar med flera gränssnitt mot olika system som varierar beroende på projektleverans. Våra styrsystem är huvudsakligen PLC-baserade med diskret I/O såväl som bus.

MJP är ett litet företag med låg personalomsättningshastighet och vi söker en person som ser långsiktigt på rollen och sin egen utveckling. Introduktionsprogrammet för tjänsten sträcker över >6 månader. Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta:

 • Felsökning och reparation på vattenjetaggregat, såväl mekaniskt, hydrauliskt som eltekniskt. Arbetet bedrivs på mindre båtar såväl som fartyg +500ton.
 • Service och underhåll av vattenjetaggregat i enlighet med beställning
 • Installationskontroll, uppstart samt seatrials av levererade system
 • Utvärdering samt förslag på underhållsåtgärder i form av reservdelar samt service.
 • Kundkontakt med ägare samt varv kring kommande service/reparationer och tydlig rapportering av utförda åtgärder
 • Dokumentation av genomfört arbete (servicerapport)  

Kvalifikationer Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet eller utbildning inom marin el, mekanik eller hydraulik. Du är villig att utveckla dina färdigheter inom dessa områden.
 • God allmän datorvana och vana av att dokumentera utfört arbete i servicerapporter
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska (koncernspråk) i tal och skrift
 • Tidigare erfarenhet som marin servicetekniker eller liknande arbete är meriterande
 • Kännedom kring generella principer inom marina klassningsregler
 • Körkort B
 • Vi tror att du har ca 10års relevant arbetslivserfarenhet eller en teknisk utbildning och +5års arbetslivserfarenhet.  

Personliga egenskaper Som person söker vi dig som är:

 • Orädd för arbete med komplexa problem där alla faktorer ej är kända
 • Lösningsorienterad, nyfiken och proaktiv i ditt sätt att arbeta
 • Säkerhetsmedveten
 • Strukturerad och med förmåga att arbeta självständigt
 • Kommunikativ och kan bedöma vem som skall ha vilken information.
 • Bekväm med ett fysiskt arbete ombord i båtar och fartyg
 • Säkerhetsmedveten gällande dig själv och andra
 • Flexibel med resor och förekommande oplanerad övertid
 • Vi söker dig som kan och vill arbeta självständigt samt har sunt förnuft

Särskilda krav: Tjänsten innebär resande med övernattningar i alla världsdelar. För denna tjänst är alltså hög flexibilitet vad det gäller resor och arbetstider ett absolut krav.

Vid frågor kontakta Johan Jeppsson chef för Customer Service, +46 700 865 025

Tipsa en vänDetaljer

Technical Customer support

Aftermarket, Marine Jet Power ABPublicerad den 9 mars 2023
Sista ansökningsdag : Ej angivet

Vi söker en ytterliggare kollega till vårat Tekniska support team och även den globala Marine Jet Power familjen. Arbetet omfattar ansvar för daglig kontakt med kunder,partners eller kollegor som önskar tekniskt support över hela världen. Tjänsten ställer höga krav på noggrannhet och professionalitet då vi är ytterst måna om att vårt arbete utförs med högsta kvalitet och säkerhet.

För att lyckas fullt ut med arbetsuppgifterna tror vi att du är en person som har goda kunskaper inom hydraulik, mekanik, elektronik och är serviceinriktad. Konkret jobbar vi med komplexa vattenjet system med flera gränssnitt mot olika system som varierar beroende på projektleverans. Våra styrsystem är huvudsakligen PLC-baserade.

MJP är ett litet företag med låg personalomsättningshastighet och vi söker en person som ser långsiktigt på rollen och sin egen utveckling inom MJP.  Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta:

 • Teknisk support på vattenjetaggregat, såväl mekaniskt, hydrauliskt som eltekniskt. 
 • Utvärdering samt förslag på underhållsåtgärder i form av reservdelar samt service.
 • Kundkontakt med ägare, servicepersonal samt varv kring supportärenden.
 • Dokumentation av genomfört arbete.

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet eller utbildning inom marin el, mekanik eller hydraulik. Du är villig att utveckla dina färdigheter inom dessa områden.
 • God allmän datorvana och vana av att dokumentera utfört arbete i servicerapporter
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska (koncernspråk) i tal och skrift
 • Tidigare erfarenhet som marin servicetekniker eller liknande arbete är meriterande
 • Vi tror att du har flerårig relevant arbetslivserfarenhet och en teknisk utbildning.

Personliga egenskaper, söker vi dig som är:

 • Orädd för arbete med komplexa problem där alla faktorer ej är kända.
 • Lösningsorienterad, nyfiken och proaktiv i ditt sätt att arbeta.
 • Strukturerad och med förmåga att arbeta självständigt.
 • Kommunikativ och kan bedöma vem som skall ha vilken information.
 • Vi söker dig som kan och vill arbeta självständigt samt har sunt förnuft.

Vid frågor kontakta Johan Jeppsson chef för Customer Service, +46 700 865 025

Tipsa en vänDetaljer

Sales Manager

Marine Jet Power AB Publicerad den 20 maj 2022
Sista ansökningsdag : Ej angivet

Marine Jet Power fortsätter att växa, således behöver vi stärka vår försäljningsavdelning. Vi letar efter någon med bred kunskap inom applikationer för vattenjet.

Detta är en bra möjlighet för någon att börja en spännande roll i ett globalt och dynamiskt bolag. Vi söker dig som kan arbeta i ett team men kan också driva egna försäljningsprojekt. Viktigt att ha en "kan göra" attityd samt vilja vinna och hålla en hög standard.

Stor del av arbetsuppgiften är att resa till kunder som är allt från ett designbolag, till en ägare eller operatör. Relationsbyggande och kundfokus är livsviktigt för rollen och du förväntas förstå kundens verksamhet och omvandla det till lämpligt erbjudande. Ditt arbete inkluderar hela försäljningsprocessen som startar med att hitta möjligheter på marknaden som sedan omvandlas till en beställning och som slutligen överlämnas till vår projektavdelning. En viktig arbetsuppgift är också att informera bolaget om marknadsinformation från våra kunder och deras verksamhet.   

Vem vi letar efter

Du har universitetsutbildning eller relevant arbetserfarenhet

Du har bra kommunikationsförmåga och relationsbyggande

Du kan förhandla och övertyga andra

Du har affärstänkande med vinnarattityd

Har erfarenhet från Salesforce eller likande

 

Vid frågor eller funderingar kontakta Robert Magnusson chef för marknad och försäljning, +46 7634 90 666

Tipsa en vänDetaljer

JobbAgent

Anmäl dig till JobbAgenten och få förslag på tjänster som matchar de kompetenser som du angivit så snart de publiceras.

Om du inte hittar en tjänst som matchar dina intressen, kan du anmäla dig till vår JobbAgent. Då kommer du automatiskt få ett mail så snart en tjänst publiceras som matchar de kompetenser du angivit.