Kommunikationspraktikant til ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum Publiceret 19. september 2023
Ansøgningsfrist 31. oktober 2023

Kalder alle kunstinteresserede kommunikatører 

 

Kan du jonglere klassiske pressemeddelelser, salgstekster, artikler og opslag til sociale medier? Og har du dit skriftlige håndværk i orden til at kunne gøre det pragmatisk, poetisk eller provokerende? Så har vi brug for netop dig som praktikant på ARoS til foråret 2024.

 

Hvad får jeg erfaring med, tænker du måske?

 • Omtale af kommende udstillinger og events
 • Længere artikler og interviews til ARoS Magasin
 • Opdatering af tekster til ARoS’ hjemmeside
 • Pressemeddelelser, medieovervågning og pressekontakt
 • Optimering af udstillings- og kunstfaglige tekster til diverse platforme 
 • Tekster til ARoS' SoMe-team, der drives af Marketingafdelingen

 

Du skal kunne skrive om kunst i verdensklasse, om feministiske debatter og om efterårsaktiviteter til børn, og du skal have forståelse for, hvordan samme budskab kommunikeres på forskellige platforme og til forskellige målgrupper. Du skal kunne tilpasse sproget, så det er i øjenhøjde og samtidig altid underbygger ARoS’ image og vision.

Du skal trives i kreative og tværfaglige miljøer; du kommer nemlig til at arbejde på tværs af både presse- og kommunikation, det kunstfaglige team og marketing. 

Du skal være vant til at arbejde struktureret, selvstændigt og med daglige deadlines. Derudover skal du have mod på at afprøve nyt og evner til at udfordre konventioner og formater. ARoS er et museum i konstant forandring og udvikling, og det skal vores kommunikation afspejle.

 

Hvem er du?

 • Du forstår at veksle i målgrupper og har øje for modtageren, når du kommunikerer.
 • Du har stærke interpersonelle kompetencer og er vant til at levere som en del af et team.
 • Du følger med i kommunikationsfaglige trends og formater og kan omsætte det i din egen praksis.
 • Du kan begå dig ubesværet på dansk og engelsk, både på skrift og i tale. En stor del af den interne kommunikation med ARoS’ museumsdirektør og kunstfaglige direktør foregår på engelsk.
 • Og vigtigst af alt, kan du bidrage med stort gåpåmod og højt humør.

 

Første halvår af 2024 byder på en række spændende projekter på ARoS, blandt andet udvidelsen The Next Level, der består af det gigantiske kunstværk The Dome, a Skyspace by James Turrell, et underjordisk udstillingsgalleri og et udendørs Art Square. Derudover byder 2024 på museumsbygningens 20-års jubilæum samt en bred vifte udstillinger med kunst i verdensklasse, som du skal hjælpe med at få ud og leve på diverse kanaler og skabe god presseomtale af.

 

Det med småt

Praktikken er lønnet og strækker sig fra 1. februar 2024 - 31. juli 2024. Praktikken er fuldtid, dvs. 37 t/ugen.

 

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage en kort motiveret ansøgning, dit CV og evt. en portfolio.

Ansøgningsfristen er den 31. oktober. Vi forventer at holde samtaler i starten af november. 

 

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at give presse- og kommunikationschef, Astrid Ildor, et kald på 61904942.

Tip en venDetaljer

ARoS søger projektleder til fremtidens kunstformidling

ARoS Aarhus Kunstmuseum Publiceret 13. september 2023
Ansøgningsfrist: Hurtigst muligt

Vær med til at påvirke fremtidens kunstformidling.

Du bliver en del af en spændende rejse, hvor du sammen med lokale og internationale partnere udforsker og kortlægger unges brug af kultur, medier og gamification.

ARoS søger en deltidsansat projektleder til at styre det 3-årige EU projekt, EPIC-WE, sikkert og godt i mål. 


Har du lyst til at skabe de bedste rammer for, at unge mellem 15-26 år oplever kultur og spiludvikling på en helt ny og involverende facon? Kan du lede et projekt med mange interessenter og formidlingsflader? Og er du passioneret omkring ungdom, værdiskabelse og kunstens rolle i samfundet? Så er det måske dig, der skal være ARoS’ nye projektleder på det ambitiøse og spændende EPIC-WE-projekt, som museet er partner på fra 2023-2026.

Om EPIC-WE
Projektet er tænkt og skabt i Aarhus, men har partnere i både Holland, Portugal og andre dele af EU. EPIC-WE er finansieret af EU og har til formål at skabe "Empowered Participation throug Ideating Cultural Worlds and Environments". Kort fortalt, skal vi lykkes med at få en større gruppe unge til at udtænke, skabe og udveksle kulturelle værdier. Alt sammen med afsæt i at skabe spil - digitale som analoge. For ARoS betyder det at sætte vores faste kunstsamling i spil som motor for unge kræfter, der udfordres til at involvere vores kulturarv i spritnye spilproduktioner. Det sker i samarbejde med Aarhus Universitet, der bedriver følgeforskningen, og Filmby Aarhus, der repræsenterer den lokale spilindustri, som er med til at hjælpe og modne de nye spil.

Om dig
Vi forestiller os, at du har erfaring med projektledelse, besidder et bredt netværk, har arbejdet med events og i det hele taget er lidt af en blæksprutte for hvem, kultur og digital spiludvikling får det til at krible i skabertrangen og fortællelysten. 
Din uddannelsesmæssige baggrund er ikke så vigtig, så længe du har dokumenteret erfaring med at holde mange bolde i luften, arbejde struktureret og kan udvise kommunikative evner og overblik.
Det vil helt klart også hjælpe dig og os, hvis du er god til at administrere din egen tid og opgaver og er optaget af unges liv og færden. Skulle du have en lille eventmager i maven, er du klart foran på point!

Om jobbet
Din arbejdsplads er blandt skønne kolleger i ARoS’ formidlingsafdeling Public Engagement. Her indgår du i afdelingens dagligdag og rutiner og har her igennem adgang til hele museets store skare af dygtige og kompetente medarbejdere. Som enmandshær skal du selv sparke døre op og gøre dig selv og projektet gældende. Det er vigtigt, at du er ambitiøs, men også realistisk omkring projektets rolle i ARoS’ program. Du refererer direkte til lederen af Public Engagement, der hører under ARoS’ kunstneriske ledelse.
Der vil være en høj grad af frihed i din arbejdsdag, og du vil i primært selv planlægge din tid og dine arbejdsopgaver samt råde over dit eget buget. Jobbet byder på en del mødeaktivitet, og det er muligt, at der også kan indgå researchrejser og oplæg i ind- og udland som en del af arbejdsopgaverne.

Lyder det ikke fedt? Det synes vi også. Så hvis du ikke kan lade være med at søge, ser vi frem til at modtage din ansøgning snarest muligt. Meget gerne med eksempler på tidligere projekter, du har ledet eller været en del af. Der indkaldes til samtaler løbende og stillingen besættes snarest muligt.

Hvem: ARoS søger projektleder til EPIC-WE, et treårigt EU støttet projekt, der skal styrke unges kulturforståelse gennem spilproduktion. 


Hvad: Din opgave bliver at lede og forme projektet i samarbejde med lokale partner, samt at koordinere og afholde fire ’game jams’ på museet.


Hvor: Du får kontor på ARoS og indgår i museets formidlingsafdeling Public Engagement.


Hvornår: Stillingen er tidsbegrænset til 30. april 2026. Tiltrædelse ønskes snarest muligt. Der indkaldes løbende kandidater til samtale - og processen stopper, når den rette kandidat er fundet.


Hvor meget: Stillingen er ca. 20 timer ugentligt.


For spørgsmål kontakt leder af Public Engagement, Katrine Nør, tlf. 6190 4864, kaan@aros.dk

 

Tip en venDetaljer

Kokke søges til ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum, ARoS Aarhus KunstmuseumPubliceret 15. maj 2023
Ansøgningsfrist: Hurtigst muligt

Kokke til kreativt køkkenteam med kærlighed til gastronomien

Kan du se dig selv i et køkken med et kunstnerisk pust, hvor vi laver alt fra smørrebrød til gourmetmad?

"Der sker super meget nyt hele tiden, fordi vi er så stort et kunstmuseum. Og du bliver en del af et topmotiveret team, hvor vi har det sjovt sammen," fortæller din nye kollega 26-årige kok Line.

Velkommen til ARoS

ARoS er med sine 20.700 kvadratmeter fordelt over 10 etager et af Nordeuropas største kunstmuseer. Vi er flere end 200 ansatte med mange forskellige nationaliteter, som hver dag arbejder for at give vores gæster den bedst mulige oplevelse.

"Her får du de bedste rammer til at lave god mad efter alle kunstens regler. Og så er det dejligt, at man kan gå tidligere hjem end på de fleste restauranter." - Line

Udsøgt mad til et hav af forskellige anledninger

Som vores nye kok bliver du en del af et ambitiøst kokketeam, der arbejder for at give vores gæster en udsøgt madoplevelse, hvad enten det er til brunch, frokost eller aftenmenu i ARoS Café og Orangeri. Her tilbereder vi alt fra bunden og anvender kun friske råvarer. 

Udover den daglige madlavning, kommer du blandt andet til at:

 • Lave mad til møder, konferencer, ferniseringsmiddage og private selskaber, med alt fra 2 til 1.000 gæster
 • Rengøre sammen med teamet, så køkkenet altid står klart
 • Bestille varer
 • Oplære elever - dette vil dog være afhængigt af din erfaring.

ARoS lukker kl. 21 i hverdage og kl. 17 i weekender - din ugentlige arbejdstid vil være 37 timer eller efter nærmere aftale.

Et kreativt køkkenteam, der står klar til at tage imod dig

Som en del af vores køkkenteam får du gode kolleger, som glæder sig til at lære fra sig - og lære af dig.

Vi tilbyder ordnede arbejdsforhold i et køkken, der er bronzemærket i økologi. Derudover har vi betalt frokostpause og fordelagtige personalegoder.

"Vi er alle sammen vilde med det, vi laver, og det smitter af på nye kolleger. Og så har vi det ret sjovt sammen, selvom vi har travlt." - Line

Kok med ambitioner indenfor sit fag

 • Du er udlært kok - men vi hører også gerne fra dig, hvis du ikke er udlært, men har god erfaring inden for branchen
 • Du har interesse for mad og kan dit håndværk

Er du interesseret?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Sales, Wine & Food manager Louise Schmidt på 20 11 24 34 eller køkkenchef Sohm Napaporn på 26 84 01 13.

Send os blot din ansøgning og CV, med en kort motiveret tekst i toppen, hvor du beskriver, hvorfor du søger jobbet.

Vi indkalder løbende til samtaler og afslutter rekrutteringen, når den ønskede kandidat er fundet.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Vi glæder os til at høre fra dig.

ARoS er meget mere end kunsten

Det er et samlingssted midt i byen og et univers for alle, der har lyst til at udvide horisonten. Museet tager aktiv del i samfundet og er debatskabende via udstillingerne, talks og andre aktiviteter, men også ved at være synlig i medierne og deltage i paneldebatter, samtalesaloner og lignende.

Tip en venDetaljer

JobAgent

Tilmeld dig JobAgenten, og modtag stillingsopslag, som matcher dine præferencer, så snart de bliver slået op.

Er der ikke en ledig stilling som matcher dine kompetencer, er du velkommen til at oprette en JobAgent. Så vil du automatisk modtage en mail, hvis vi slår en stilling op, som kunne have interesse for dig.