Produktionstekniker

BL Stainless AB, Smålandsstenar, BLS Industries ABPublicerad den 24 maj 2024
Sista ansökningsdag : Löpande

Ansök

AnsökTipsa en vänDetaljer

Ställare

BL Stainless AB, Smålandsstenar, BLS Industries ABPublicerad den 24 maj 2024
Sista ansökningsdag : Löpande

Känner du dig redo att ta dig an en ny utmaning inom tillverkningsindustrin? Vi letar efter en erfaren ställare med mod och engagemang för att vara en del av vårt fantastiska team i Smålandsstenar! Här får du möjligheten att arbeta med skräddarsydda rostfria produkter och vara en del av en innovativ produktionsenhet. Vi söker dig med erfarenhet inom industrin och ett starkt tekniskt intresse. Om du brinner för att lösa problem och vill vara en del av vårt kontinuerliga förbättringsarbete, då är det dig vi letar efter! Ta chansen att vara en del av vårt härliga arbetslag och ansök!

 

Arbetsbeskrivning

Som ställare hos oss arbetar du med

 • Verktygsbyten
 • Tillverkning av produkter
 • Optimering
 • Programmering

 

Din profil

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet som ställare inom tillverkningsindustrin
 • Ett stort tekniskt intresse, en vilja att lära och god problemlösningsförmåga
 • En god samarbetsförmåga och noggrannhet
 • Bra svenska språkkunskaper för att kunna läsa och förstå instruktioner

Dina personliga egenskaper är av stor betydelse för oss - vi kan lära dig arbetet, men våra värdeord; mod, engagemang och ansvar, kommer naturligt.

Vi prioriterar personlig lämplighet högt.

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder spännande och varierande arbetsuppgifter med intressanta utmaningar. Hos oss får du vara en viktig del av utvecklingen och ingå i ett fantastiskt arbetslag. Vi satsar på kontinuerlig utveckling genom interna och externa utbildningar. Välkommen att bli en del av vårt team!

 

Om oss

Välkommen till vår produktionsenhet i Smålandsstenar! Vi är en del av BLS-koncernen sedan 2008 och stoltserar med en fabrik på 12 000 m² där cirka 75 engagerade medarbetare jobbar med att tillverka skräddarsydda rostfria produkter. Hos oss har du möjligheten att vara med och påverka arbetets upplägg i en miljö med stor variation. Vi ser fram emot att ha dig som en del av vårt team och att tillsammans fortsätta arbeta med förbättringar inom arbetsmiljö, metoder och produkter.

 

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten omfattar heltid.

För frågor gällande tjänsten kontakta:

Emma Holmberg, HR Business Partner, +46 10 4474699  

Tipsa en vänDetaljer

Business controller

Ystad, BLS Industries ABPublicerad den 8 maj 2024
Sista ansökningsdag : Löpande

Ansök

BLS Industries är en innovativ och framstående koncern inom VVS-branschen. Vi är en av Skandinaviens ledande tillverkare av produkter för badrum och kök, där all tillverkning sker i egen regi i Sverige. Koncernens huvudsakliga produktsegment är golvbrunnar, golvrännor, inomhusavlopp, rostfri inredning och rostfri sanitet. Tack vare en målmedveten satsning på produktutveckling och en konsekvent strategi för nya förvärv, är idag BLS Industries en av de centrala leverantörerna i branschen med flera starka varumärken, såsom Purus, Unidrain, Trio Perfekta och Jafo. 280 anställda. Omsättning ca 800 mkr. https://www.blsindustries.se/

Business Controllers till BLS Industries. 

Vi söker en controller inriktad mot produktion samt en controller inriktad mot marknad och försäljning.

Att vara controller hos oss innebär att utveckla och skapa bra kostnadsunderlag för dina enheter genom att arbeta proaktivt och med uppföljning. Du gör relevanta analyser och rekommendationer för att möjliggöra effektivt beslutsarbete och dess tillhörande områden. Tillsammans med koncernledningen arbetar du som produktionscontroller tätt ihop med våra platschefer för våra tre produktionssiter. I rollen som säljcontroller jobbar du i nära samarbete med försäljningsenheterna. 

BLS är en koncern i tillväxt och utveckling vilket innebär att vi hela tiden behöver arbeta med förbättringar och våga hitta nya sätt att stötta organisationen på.

Du kommer att tillhöra koncernens moderbolag och tillsammans med ledningen stötta dotterbolagen inom produktions- respektive försäljningsrelaterade frågor. I moderbolaget har du kollegor som arbetar inom koncernledning, controlling, redovisning, IT och HR. 

Alla tre fabriker är baserade i Sverige, du kommer att behöva kunna resa i tjänsten.

Säljbolagen finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland och England. Huvudkontoret är i Ystad där också en av de tre fabrikerna ligger. De andra två fabrikerna finns i Lönsboda och Smålandsstenar.

Huvudarbetsuppgifter

 • Ge affärsinriktat stöd till operativa verksamhetens chefer i ekonomiska frågor samt kommunicera finansiell information internt.
 • Ansvara för uppföljning, analys och rapportering av resultatet inkl. relaterat bokslutsarbete.
 • Uppföljning och analys av nyckeltal för produktionen samt övriga ekonomiska beslutsunderlag.
 • Kalkylering och standardprissättning.
 • Kostnads- och lönsamhetsanalyser.
 • Utveckling av ekonomiska processer samt rådgivande i ekonomiska frågor.
 • Budget och prognos.
 • Utbildning av chefer och kollegor kring ekonomiska nyckeltal och processer.

Din profil

Du har relevant högskoleutbildning inom ekonomi och har minst 3 års erfarenhet som controller, meriterande är erfarenhet av tillverkande bolag. Som person är du driven, självgående och ansvarstagande. Självklart har du en analytisk förmåga, är noggrann och strukturerad, i kombination med en hög social kompetens. Tjänsten innebär mycket kontakter med olika delar av organisationen, vilket ställer höga krav på din goda kommunikationsförmåga. B-körkort är ett krav, liksom goda kunskaper i svenska och engelska. Du är van användare av större affärs-och ekonomisystem samt att du älskar excel.

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar företagets kärnvärden engagemang, mod och ansvar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på huvudkontoret i Ystad.

Låter det intressant?

Bra! Sänd in din CV tillsammans med svar på följande frågor. Vi samarbetar med PS Partner i denna rekrytering, för frågor kontakta Patrik Petersson patrik.petersson@pspartner.se eller Anna Petersson anna.petersson@pspartner.se. Sista ansökningsdag är den 20 maj 2024.

 


 

AnsökTipsa en vänDetaljer

Produktionsledare

BL Stainless AB, Smålandsstenar, BLS Industries ABPublicerad den 29 april 2024
Sista ansökningsdag : Löpande

Ansök

AnsökTipsa en vänDetaljer

IT chef

Ystad, BLS Industries ABPublicerad den 17 april 2024
Sista ansökningsdag : Löpande

Ansök

BLS Industries är en innovativ och framstående koncern inom VVS-branschen. Vi är en av Skandinaviens ledande tillverkare av produkter för badrum och kök, där all tillverkning sker i egen regi i våra tre fabriker i Sverige. Koncernens huvudsakliga produktsegment är golvbrunnar, golvrännor, inomhusavlopp, rostfri inredning, rör, installationstillbehör och rostfri sanitet. 

Koncernen har försäljningsbolag i Sverige, Norge, Danmark, Finland och England. Tack vare en målmedveten satsning på produktutveckling och en konsekvent strategi för nya förvärv, är idag BLS Industries en av de centrala leverantörerna i branschen med flera starka varumärken. 280 anställda. Omsättning ca 800 mkr. 

https://www.blsindustries.se/

 

Vi söker en IT chef

 

Vi är i tillväxt och vi söker dig som vill ta helhetsansvaret för all IT inom koncernen. Arbetet innebär att i nära samarbete med ledningen skapa de allra bästa förutsättningarna för organisationen.

Vi vill att du har en god förståelse för hela kedjan; från att säkerställa att rätt system finns tillsammans med struktur och processer via drift/underhåll till support och förbättringsarbete. Inom IT avdelningen arbetar 5 medarbetare. Du rapporterar till VD.

Förutom löpande drift så är frågor som digitalisering, governence och allmän effektiv styrning av hög prioritet och vi behöver någon som kan säkerställa att vi är på rätt väg. Vi vill därför att du regelbundet utvärderar teknik och risker, planerar och budgeterar för IT-projekt, upprättar samt utvecklar kontakt och relationer med externa samarbetspartners.

För att trivas hos oss tror vi att du tycker om att arbeta både strategiskt och operativt. Vi är ett affärsdrivet familjeföretag som hela tiden vill utvecklas, både i affär, produkter och systemstruktur.

 

Erfarenhet

· Högskoleutbildning inom data-systemvetenskap/informatik eller motsvarande.

· Minst 5 års erfarenhet av motsvarande roll med helhetsansvar av IT drift, support, nätverk/kommunikation och processer.

· Producerande bolag

· Bolag i tillväxt/förändring

· Ledarskap

· Förändringsarbete inom IT

· Projektledning

 

Personliga egenskaper

 

· Trygg, lugn och strukturerad

· Drivs av förbättringar för att underlätta support till organisationen

· Stark vilja att både identifiera, implementera och slutföra projekt

· Målfokuserad

· God kommunikationsförmåga både i tal och skrift (svenska och engelska)

· Pedagogisk och tydlig. Du måste kunna formulera sakfrågor tydligt så att alla parter kan förstå konsekvenser, risker och möjligheter. Med enkelhet kunna förklara svåra frågor i organisationen.

· Tycka om både strategi och operation

· Drivs av att utveckla organisation och medarbetare

 

Meriterande

 

Kunskaper i affärssystemet D365FO.

 

Placeringsort Ystad.

 

Låter det intressant?

Bra, besvara våra frågor och sänd med din CV. Sista ansökningsdag 20 april. För frågor kontakta rekryteringskonsult Patrik Petersson patrik.petersson@pspartner.se eller Anna Petersson anna.petersson@pspartner.se

 


 

AnsökTipsa en vänDetaljer

Verktygsmakare

Ystad, BLS Industries ABPublicerad den 6 oktober 2022
Sista ansökningsdag : Så snart som möjligt

Ansök

Nu söker vi dig som har yrkesstoltheten ut i fingerspetsarna och som har ett helhetskunnande som verktygsmakare till formsprutning av plastdetaljer. Du kommer att arbeta med hela bredden från nytillverkning, service och underhåll samt intrimning av nya verktyg. Du har som vår verktygsmakare helhetsansvaret för att formsprutningsverktygen hela tiden är optimala och väl underhållna. I denna tjänst kommer du även ha mycket leverantörskontaker. Vi tror därför att du kommer att få full stimulans av kombinationen av praktiskt tekniskt arbete på högsta nivå, med möjligheten att i mångt och mycket även arbeta med mer administrativa uppgfiter. Hos oss får du verkligen möjligheten att arbeta från tidigt projektstadie till färdig produkt. 

Din profil

Nu har du möjlighet att arbeta i en flexibel tjänst där du är en hybrid av arbetare och tjänsteman. Du kommer att vara företagets nyckelperson när det kommer till att arbeta med den operativa verksamheten inom vår verktygsavdelning. Vi tror att du har en gedigen bakgrund som verktygsmakare. Kanske känner du att du vill ha "något nytt" efter många år inom yrket? Hos oss får du den möjligheten. Vi vill göra vårt yttersta för att få rätt kandidat att trivas hos oss. Både med uppgifterna och kollegorna. Välkommen till oss på BLS!

I denna rekrytering samarbetar BLS Industries med HIREQ. För ytterligare information kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Vi ser fram mot din ansökan! 

AnsökTipsa en vänDetaljer

JobbAgent

Anmäl dig till JobbAgenten och få förslag på tjänster som matchar de kompetenser som du angivit så snart de publiceras.

Om du inte hittar en tjänst som matchar dina intressen, kan du anmäla dig till vår JobbAgent. Då kommer du automatiskt få ett mail så snart en tjänst publiceras som matchar de kompetenser du angivit.