Lorem ipsum dolor

Garuda AS Publiceret 30. september 2016
Ansøgningsfrist: Løbende

(IKKE OFFENTLIGT EKSEMPEL) Overlæge med speciale i lungemedicin til Medicinsk Center,  

Landssygehuset, Færøerne

En stilling som overlæge med speciale i lungemedicin ønskes besat 01.02.2017 eller efter aftale.

Landssygehuset i Tórshavn er centralsygehus på Færøerne med et optagelsesområde på ca. 48.000 mennesker. Landssygehuset har ca. 180 senge, fordelt på psykiatri, medicin, pædiatri, intensiv og kirurgi med gynækologi og obstetrik.

Den Medicinske Centerledelse består af den ledende overlæge og ledende sygeplejerske. Hvor den ledende overlæge har det faglige og økonomiske ansvar.

Medicinsk center er organiseret i 4 sengeafsnit med hver sin afdelingsledelse. Derudover ambulatorier, fysioterapi, ergoterapi og sekretariat. De ansatte er fordelt på ca. 150 årsværk.

Ansvarsområde

Medicinsk Centerledelse har det overordnede ansvar for centrets samlede drift. Den lungemedicinske overlæge er specialansvarlig for indlagte og ambulante patienter, nyhenvisninger, samarbejde med andre sygehuse på Færøerne og i udlandet. Det er overlægens eget ansvar at vedligeholde sin specialviden indenfor specialet lungemedicin.

Arbejdstilrettelæggelse

Overlægerne planlægger selv arbejdsfordelingen indbyrdes med vagt, stuegang og ambulatorier. Overlægen kan efter overenskomsten ikke pålægges vagt mere end hvert 3. døgn over en 3-måneders periode, hvorfor det ved vakance er praksis, at der bevilges ekstern vikar for at udtynde vagthyppigheden i nødvendigt omfang.

Vagtbelastningen er gennemsnitlig lav, ved seneste opgørelse anslået til ca. 2,5 timer. Oftest har man over weekenden tre vagter i træk, fredag til søndag, for at friholde øvrige weekender.

Specialet lungemedicin er administrativt en del af Medicinsk center, men ansvaret for den daglige drift er i vid udstrækning uddelegeret til den lungemedicinske overlæge. Arbejdet er tilrettelagt som dagtjeneste med efterfølgende vagt fra bolig.

Forskning og uddannelse

Centerledelsen ser meget gerne, at forskningsaktiviteten øges, og der vil i et vist omfang kunne afsættes tid til dette. Den nuværende færøske overenskomst sikrer overlæger ret til deltagelse i 4 årlige relevante kurser eller kongresser. Herudover vil man tilstræbe mulighed for lønnet klinisk ophold på relevante højt specialiserede afdelinger mindst to uger om året.

Sekretariat

Der er til Medicinsk center tilknyttet et sekretariat samt lægesekretærer på afdelingerne såvel som i ambulatorierne. Overlægen deler kontor med andre. Hele det færøske sundhedssystem bruger elektronisk patientjournal, systemet Cambio Cosmic, som nyansatte læger undervises i. Al visitation og prøvesvar, kvittering etc. udføres via Cosmic og overlægerne har VPN-hjemmeadgang til elektronisk patientjournal, røntgen og mail, hvilket ofte er en fordel for vagthavende.

 

  • Stillingen ønskes besat med en speciallæge i lungemedicin

Yderligere oplysninger om stillingen fås ved at kontakte lægedirektør, Johan Jansson, Landssygehuset

Løn- og ansættelsesforhold i henhold til overenskomst mellem FAS og Fíggjarmálaráðið (Det Færøske Finansministerium).

Ansøgningsfrist: 15.12.2016.

Søg stillingen på nedenfor stående link "Søg stillingen".

Originale uddannelsesbeviser og anbefalinger skal medbringes ved en evt. samtale.

Se Funktionsbeskrivelse på næste side

Funktionsbeskrivelse  

Ønskede kvalifikationer

Speciallæge i lungemedicin.

Dokumenteret klinisk erfaring og forskningserfaring inden for lungemedicin. Der lægges stor vægt på praktiske lungemedicinske færdigheder.

Overlægen skal i samarbejde med afdelingens øvrige læger varetage diagnostik og behandling af patienter inden for afdelingens lægefaglige områder.

Derudover generel erfaring/uddannelse inden for de 7 lægeroller:

Medicinsk ekspertise, kommunikation, samarbejde, ledelse og administration, sundhedsfremmer, akademiker og professionel.

Personlige egenskaber

Skal kunne arbejde selvstændigt og have overblik og gennemslagskraft

Ansvarsbevidst

Gode evner til tværfagligt samarbejde

Uddelegering og prioritering af arbejdsopgaver

Gode pædagogiske og undervisningsmæssige evner

Omstillingsparat og fleksibel

Tjenestested

Landssygehuset, Tórshavn

Organisation

Overlægen i lungemedicin er en del af den medicinske overlægegruppe og refererer til ledende overlæge på Medicinsk center.

Samarbejdspartnere

Interne:

Overlægekolleger på Medicinsk center, alle øvrige læger på Landssygehuset, samt konsulenter i onkologi, neurologi, dermatologi, klinisk genetik og klinisk fysiologi.

Plejepersonale, sekretærer samt øvrige personale på Medicinsk center.

Fysio- og ergoterapeuter, radiografer, bioanalytikere.

Eksterne:

Øvrige sygehuse på Færøerne

Andre sygehuse i Danmark, især Region Hovedstad

Praktiserende læger og sundhedsplejersker på Færøerne

Sociale myndigheder samt diverse institutioner

Ansvar

Selvstændigt arbejde og ledelsesansvar i samarbejde med øvrige overlæger samt ledelsen på Medicinsk center.

Behandlingsansvar for de medicinske patienter på Medicinsk center.

Ansvar for udvikling, forskning og uddannelse inden for fagområdet lungemedicin.

Konkrete arbejdsopgaver

Varetagelse af patientbehandling inden for lungemedicin

Ambulatoriefunktion

Undervisning og oplæring af introduktionslæge og uddannelseslæger til almen praksis har høj prioritet

Udvikling, uddannelse, kvalitetssikring og forskning inden for lungemedicin

Undervisning og oplæring af yngre læger og af sygeplejersker i samarbejde med de øvrige læger i afdelingen

Lægefaglig undervisning af læger og medicinstuderende og øvrigt sundhedsfagligt personale

Udarbejdelse af instrukser, patientvejledning, klinisk vejledning og lignende

Arbejdstilrettelæggelse

Overlægerne har efter overenskomsten fri arbejdstilrettelæggelse, men har traditionelt deltaget i medicinsk centers morgen- og middagskonferencer. Efter morgenkonference er der røntgenkonference og visse ugedage fælles undervisning af lægerne. Herefter stuegang og ambulatorium resten af dagen, møder og undervisning fortrinsvis om eftermiddagen.

Den, der har vagt om dagen, fortsætter normalt med at have tilkaldevagt til næste morgen. Den overlæge, der har vagt, superviserer den yngre læge, der pågældende dag modtager nye medicinske patienter. Vagthavende overlæge følger op på dagens prøvesvar og visiterer nye henvisninger. 

Ud over nævnte opgaver er der en del praktisk arbejde med afgivelse af undersøgelsesresultat, recept og epikrise skrivning, faglig kommunikation med praktiserende læger osv. Dette arbejde udføres løbende og kan normalt indeholdes i dagarbejdstiden. Samme gælder udarbejdelse af instrukser, patientvejledning, klinisk vejledning og lignende.

Vagtforpligtigelse

Overlægen kan efter overenskomsten ikke pålægges vagt mere end hvert 3. døgn over en 3-måneders periode, hvorfor det ved vakance er praksis, at der bevilges ekstern vikar for at udtynde vagthyppigheden i nødvendigt omfang. Vagtbelastningen er i gennemsnit lav, ved seneste opgørelse anslået til 2,5 timer. Der er pt. ikke noget fast rulleskema, vagtfordelingen aftales af lægerne indbyrdes, oftest således, at man over weekenden har tre vagter i træk fredag til søndag for at friholde øvrige weekender. I weekenden er der tradition for, at vagthavende overlæge går en behovsorienteret stuegang lørdag og søndag, skønt dette ikke er noget krav.

Undervisning

Af undervisning forventes det, at overlægen deltager i undervisning af lægekolleger samt af plejepersonalet på Medicinsk center.

Forskning

Centerledelsen ser meget gerne, at forskningsaktiviteten øges, og der vil i et vist omfang kunne afsættes tid til dette, f.eks. en dag om ugen.

Efteruddannelse

Den færøske overenskomst sikrer overlægen ret til betalt deltagelse i 4 årlige relevante kurser eller kongresser. Herudover vil man tilstræbe mulighed for lønnet klinisk ophold på relevante højt specialiserede afdelinger mindst to uger om året.

Sekretariat

Der er til Medicinsk center tilknyttet lægesekretærer. Overlægen har eget kontor med computer. Hele det færøske sundhedssystem bruger EPJ-systemet Cambio Cosmic, som nyansatte læger undervises i. Al visitation og prøvesvar, kvittering etc. udføres via Cosmic og de overlæger, der ønsker det, kan få gratis VPN-hjemmeadgang til EPJ, røntgen, mail, hvilket ofte er en fordel for vagthavende, der f.eks. om eftermiddagen ikke behøver vente med at forlade sygehuset til dagens blodprøvesvar foreligger, men blot kan checke dem senere hjemmefra.

Tip en venAndre stillinger