Risikoansvarlig

 Publiceret 10. september 2019

Vil du være med på holdet i en nyetableret bank? Har du styr på dine analytiske værktøjer kombineret med en veludviklet forretningsforståelse? Og brænder du for at opbygge en risikostyringsfunktion?

Her sidder du ikke langt fra ledelsen i banken, og dine analyser af risikoen får stor indflydelse på de beslutninger banken træffer.

 

Risikostyring på et solidt grundlag

Med reference til bankens direktør bliver det indledningsvis dit overordnede ansvar at opbygge funktionen, herunder de nødvendige forretningsgange og processer, således at risikostyringen sker på et solidt grundlag. Når banken er i drift i både Danmark, Norge og Sverige, bliver du ansvarlig for at risikostyringen sker i henhold til bankens forretningsmodel, politikker og markedssituationen i øvrigt.

 

Det bliver bl.a. dine opgaver at:

 • vurdere sammenhængen mellem forretningsmodel/politikker/instrukser, retningslinjer for banken og de reelle risici.

 • gennemgå risikostyringen under hensyntagen til kreditrisiko, markedsrisiko, likviditetsrisiko og operationel risiko.

 • løbende overvåge interne eller eksterne forhold, der ændrer eller kan ændre bankens risici.

 • løbende rapportere til bestyrelsen og direktionen.

 • udarbejde årsplan til godkendelse af direktionen.

 

For at blive en succes i denne stilling har du en faglig og personlig integritet kombineret med evnen til at tage udgangspunkt i forretningens konkrete mål og udfordringer. Du er stærk inden for procesgennemgang og har erfaring med identifikation og vurdering af risici og kontroller.

 

Faglig stærk profil med god forretningsforståelse

Du har en lang videregående uddannelse i økonomi, såsom cand.merc., cand.polit. eller tilsvarende relevant uddannelse inden for fx kredit eller revision. Alternativt har du konkret erfaring med risikostyring i den finansielle sektor. Enhver certificering inden for risikostyring vil være et plus.

 

Det er væsentligt, at du:

 • har min. 3 års relevant erfaring inden for arbejde med risikostyring, f.eks. fra en større virksomhed, et konsulenthus, finanssektoren eller en offentlig myndighed. Erfaring fra bankverdenen vil være et plus.

 • har god forretningsforståelse og kan arbejde på tværs af de lande banken arbejder i.

 • er analytisk stærk med blik for detaljen.

 • leverer stærke løsninger til aftalt tid.

 • er god til at præsentere og kommunikere den komplekse analyse.

 • Kan gå i dialog med ledelsen på en konstruktiv og vedholdende måde.

 

En arbejdsplads med fokus på faglighed og udvikling

Du tilbydes et godt job i en nyetableret bank, hvor du får mulighed for at sætte dit præg på stillingen, og hvor du kan udvikle dig fagligt og personligt. Omgangstonen er uformel og du får nogle engagerede og professionelle kollegaer som alle arbejder ihærdigt på at skabe en netbaseret nichebank til privatkunder.

 

Du får gode ansættelsesforhold, løn efter kvalifikationer samt pensionsordning og tilbud om bl.a. kantine- og massageordning.

 

Din arbejdsplads bliver Facit Banks hovedkontor i Odense C - lige ved siden af Banegården.

 

Derudover…

Såfremt du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte bankdirektør Jesper Lyhne på tlf. 40 61 00 68.

 

Alle ansøgninger behandles fortroligt. Send din ansøgning hurtigst muligt, da vi løbende vurderer de indkomne ansøgninger.

 

Der er ansøgningsfrist den 8. oktober 2019. Tiltrædelse hurtigst muligt. 

Tip en ven